GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı; 23.06.2012 tarihli ve 28332 sayılı resmî gazetede yayınlanan 2012 / 3209 no’lu Bakanlar Kurulu Kararnamesi Uyarınca genelde Türkiye’de, özelde Trakya bölgesinde veteriner hekim ihtiyacının karşılanması, hayvancılık ve hayvansal ürün potansiyelinin bilimsel olarak geliştirilmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlanması amacıyla Tekirdağ’da kurulan Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü bünyesinde 2014-2015 eğitim öğretim yılından günümüze değin lisans eğitimiyle akademik varlığını sürdürmektedir.
Beslenmede önemli bir yer tutan hayvansal gıdaların beslenmedeki önemi, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kontrol yöntemleri, üretim ve muhafaza teknolojileri, gıda güvenliğinin başta koruyucu hekimlik olmak üzere önemi ve güncel yasal düzenlemeler konusunda teorik ve uygulamalı bilgiler vermektir. Bu bağlamda mesleki bilgilerle donatılmış, etik kuralları edinmiş, dürüst, çevreye duyarlı, girişimci ve mezun olduğunda dünyadaki bu üretim alanına ait gelişmeleri de takip edebilecek düzeyde nitelikli öğrenciler yetiştirebilmektir.
Anabilim Dalı Lisans Eğitim-Öğretim programında; Gıda Hijyeni ve Kontrolü, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Et Muayene ve Et Ürünleri Teknolojisi, Veteriner Hekimlikte Halk Sağlığı, Klinik Uygulamalar, Gıda Güvenliği, Uygulamalı Girişimcilik, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi İntörn Grubu dersleri bulunmaktadır. Lisans programında verilen zorunlu ve seçmeli dersler, ders planlarında her yıl güncellenmektedir.
Veteriner Fakültesinden mezun olan bir Veteriner Hekim Gıda alanında çok fazla sayıda iş imkânına sahiptir. Örneğin;
Kamu Sektöründe;
Özel Sektörde;