2023-06-09

2022-2023 Akademik Yılı 5. Dönem Mezuniyet ve Yemin Töreni



 

2022-2023 AKADEMİK YILI 5. DÖNEM MEZUNİYET VE YEMİN TÖRENİ

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2022-2022 Akademik Yılı 5. Dönem Mezuniyet ve Yemin Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törene, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nurullah ÖZDEMİR, İl Tarım ve Orman Müdürü Yardımcısı Veteriner Hekim Dr. Erhan YALÇIN, Trakya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Polat TÜRKOĞLU ve arkadaşları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel, veliler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nurullah ÖZDEMİR konuşmasında Veteriner Hekimlik mesleğinin, M.Ö. 2000’li yıllarda Eski Mısır ve Babil’de uzmanlık dalı olarak ortaya çıktığını, ülkemizde ilk defa 1889 yılında Mülkiye Baytar Mektebi adıyla eğitime başladığını ve o tarihten bugüne yetişen ünlü meslektaşlarımızdan; İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY, ünlü yazar Ömer SEYFETTİN, Selvi Boylum Al Yazmalım adlı eseri Türkiye’de filme alınan Dünyaca ünlü Türk asıllı Kırgız yazar CENGİZ AYTMATOV; Dünyada ilk doku kültürü çalışmasını başlatan Ord. Prof. Dr. SÜREYYA TAHSİN AYGÜN, Dünyada ruam için ilk insan aşısını üreten Yüzbaşı KEMAL CEMİL BEY, Türkiye’de tıbbi zooloji ve tıbbi parazitolojinin kurucusu Ord. Prof. Dr. İSMAİL HAKKI ÇELEBİ; bugün Covid 19’a karşı TURKOVAC aşısını üreten Prof. Dr. Aykut ÖZDARENDELİ hocamız birer veteriner hekimdir. “Diplomalarınız başarı kapısının sadece birer anahtarıdır. Sağlayacağınız başarıda en önemli etken, mesleğimizdeki güncel gelişmeleri takip etmek uygulamaktır. Mezunlarımızın hem insan hem de hayvan sağlığı açısından ne kadar kutsal bir görev yapacaklarının bilincinde olduğuna inanıyorum. Geleceğe yönelik hedeflerini belirlemiş, milletine ve tüm insanlığa faydalı olmayı şiar edinmiş ve bu amaç uğruna hareket etmekten geri durmayan genç hekimlerimize diplomalarının hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı,

Trakya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Polat TÜRKOĞLU ise konuşmasında meslek odası olarak daima yeni mezunların yanında olacaklarını belirterek, gerçek hayatın mezun olduktan sonra başladığını; mezunların tek bir alana odaklanmamasını, her sektörde çalışılabileceklerini söyleyerek, hayvan sağlığı olmadan insan sağlığı olamayacağına vurgu yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından, 4. Dönem Birincisi Veteriner Hekim Müge ŞAHİN dönem ikincisi Veteriner Hekim Esra ISLAK ve dönem üçüncüsü Veteriner Hekim Alihan İLHAN’a plaketleri ve mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Mezun olan diğer öğrencilere ise mezuniyet belgeleri fakülte öğretim üyeleri tarafından takdim edildikten sonra tüm mezunlar sahnede ‘Veteriner Hekim Andı’nı hep birlikte okuyarak yemin töreni gerçekleştirildi.

Geleneksel kep atma töreni ile mezuniyet ve yemin programı son buldu.