TARİHÇE

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi; 23.06.2012 tarihli ve 28332 sayılı resmi gazetede yayınlanan 2012 / 3209 no’ lu bakanlar kurulu kararnamesi uyarınca Türkiye’ de Trakya bölgesinde veteriner hekim ihtiyacının karşılanması ve hayvancılık potansiyelinin bilimsel olarak geliştirilmesi, böylelikle ülke ekonomisine katkı sağlanması amacıyla kurulmuştur.

Fakültemiz 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında lisans öğrencisi almaya başlamıştır. 2019 yılında ilk mezunlar verilmiştir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 20.02.2013 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında fakültemiz Temel Bilimler, Klinik Öncesi Bilimler, Klinik Bilimler, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Zootekni ve Hayvan Besleme bölümleri olmak üzere toplam 5 bölüm ve 20 Anabilim Dalı ile eğitim öğretime başlamıştır. Ayrıca, Veterinerlik Suni Tohumlama Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Doktora (disiplinlerarası) ve Veterinerlik Farmakolojisi ve Toksikolojisi Tezli Yüksek Lisans programları ile lisansüstü eğitim ve öğretimine devam etmektedir.