KURUM MİSYONU

Dünyadaki gelişmeleri takip ederek, yenilikçi ve özgün yöntemler kullanarak, bilimsel gelişime katkı sağlayacak, alanında donanımlı, demokratik değerlere saygılı, kişisel gelişime ve eleştiriye açık insanlık yararına çalışacak bireyler yetiştirmek; akıl ve bilimin ışığında toplum yararına yeni bilim ve teknolojiler üreterek, kalkınmayı sürdürülebilir kılmak.

KURUM VİZYONU

Teknolojik altyapısıyla uygulamalı eğitim-öğretim ve bilgi odaklı araştırma faaliyetlerini benimseyen; insanlık ve doğa yararına hizmet eden gelecekten emin nesillere olanak sağlayan tercih edilen bir üniversite olmak.

BİRİM MİSYONU

TEK TIP TEK SAĞLIK konseptine uygun, bütün öğrencilerimizin  dengeli ve eşit şartlarda eğitim ve öğretim görmelerini sağlayarak; hayvan sağlığı, refahı ve hayvan hakları alanlarındaki sorunlar hakkında sonuç odaklı çözüm üretebilen, nitelikli ve etik ilkelere bağlı saygın veteriner hekimler yetiştirmek,

Tüm akademisyenlere özgür çalışma ortamları sağlayarak, ulusal ve uluslararası bilimsel platformlarda çalışmaya ve üretmeye teşvik etmek ve bilgi üretiminin sürekliliğini sağlamak.

 

BİRİM VİZYONU

Bilimsel anlayış ile donanmış, araştırma ve sorun çözme yeteneği gelişmiş, kültürel birikime, çevre bilincine ve iletişim becerisine sahip, hayat boyu öğrenmeyi ve kendini geliştirmeyi ilke edinen ve eleştirel düşünebilen veteriner hekimler yetiştirmek.

Ulusal ve uluslararası çalışmalar ile, hem hayvan sağlığı hem de halk sağlığı alanlarında lider ve yenilikçi bir yaklaşımla sektörel işbirlikleri yaparak, bölge ve ülke kalkınmasına katkıda bulunmak.