http://veteriner.nku.edu.tr/

Veteriner Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimVeteriner
Program DirektörüBologna Birim Koordinatörü Doç. Dr. Nurullah ÖZDEMİR TNKÜ Veteriner Fakültesi 902822504719
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiMaster derecesi
Kazanılan DereceVeteriner Hekimliği bütünleşik bir programdır. Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan ve stajda başarılı olan mezunlara "Veteriner Hekimliği Diploması" derecesi alırlar. Veteriner Hekimliği alanında yüksek lisans derecesi verilir.
Eğitim TürüTam zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıVeteriner Fakültesi´ne, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) yerleştirilen öğrencilerin kesin kayıtları Yükseköğretim Kurulunca belirlenen ilkeler çerçevesinde yapılır. Öğrenci, kesin kaydını kendisi yaptırmak zorundadır. Fakülteye girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt-kabulleri Rektörlükçe belirlenen esaslara göre Dekanlıkça yürütülür.
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek Öğretim Kurumları´nda önceki formal (örgün) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurumu´nun belirlemiş olduğu "YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE YÜKSEK LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK" kapsamında gerçekleşmektedir. Veteriner Fakültesi´nin eğitim planında yer alan İngilizce dersi için her akademik yılın başında muafiyet sınavı yapılmaktadır. Bu dersten beklenen yeterliliği sağlayan öğrenciler muafiyet sınavlarına girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ilgili dersten muaf kabul edilmektedir.
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, beş yıllık lisans eğitimini Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirlenmiş olan ölçütlere uygun olarak tamamlamış olan öğrenciler mezun olmuş sayılır. Bu bağlamda YÖK mevzuatına uygun olarak lisans öğrencilerinin, ders programında belirlenmiş olan zorunlu-seçmeli alan-meslek bilgisi olmak üzere toplam 300 AKTS başarıyla tamamlamaları mezun olmaları için yeterli görülmektedir. Ayrıca Programdan mezun olabilmek için staj çalışması yaptırılacaktır.
Program AmacıVeteriner Fakültesi´nde dersler yarıyıllık olarak okutulmaktadır. Bu nedenle ders planı yarıyıllık olarak oluşturulmuştur. Veteriner Hekimliği programı temel bilimler bölümü yanı sıra klinik öncesi bilimler, zootekni ve hayvan besleme, klinik bilimleri ve besin hijyeni ve teknolojisi bölümleri olmak üzere beş bölümden oluşmaktadır. Veteriner Fakültesi eğitim-öğretim programı veteriner hekimliği konularında çağdaş bilgi birikimi ve özel becerileri kazandırmayı hedef alan, yeniliklere açık, öğrenmede mükemmelliği teşvik eden, problem saptama ve çözmede öğrenci merkezli ve sistemli yaklaşımı benimsetmeye, başarılı olanların belirlenme ve ödüllendirilmesine, devamlı değerlendirme ile geri beslemeye olanak sağlamayı amaçlamış bir programdır. Bu program yalnız veteriner hekimlik sanatı ve bilimi için tıbbi bilgi ve becerileri vermekle kalmaz, kendini görevi, ulusu ve insanlığa adamış veteriner hekimler yetiştirmeyi amaçlar.
Mezunların Mesleki ProfilleriVeteriner Fakültesi´nde 5 yıllık eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrenciler "Veteriner Hekim" ünvanı alarak mezun olmakta, hayvan sağlığı ve sanayisine yönelik hizmet alanlarında ve Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´na Çevre-Orman Bakanlığı´na, Sağlık Bakanlığı´na bağlı kurumlarda, Yerel Yönetimlerde, Türk Silahlı Kuvvetleri´nde, Yem sanayinde, Tavukçuluk sektöründe, Et ve süt sektöründe, Veteriner ilaç sektöründe, Serbest Veteriner Hekimi olarak özel kliniklerde, Türkiye Jokey Kulübünde, Hayvanat Bahçeleri Üretim çiftliklerinde çalışma olanağı bulunmaktadır. Akademik kariyer yapmak isteyen mezunlarımız farklı üniversitelerin ilgili bölümlerinde lisans üstü (yüksek lisans, doktora) eğitim yapabilmekte ve akademik kadro olanaklarından da yararlanabilmektedir
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Sınavlar; ara (vize), yarıyıl sonu (final), bütünleme, mazeret, muafiyet ve tek ders sınavlarından ibarettir. Genel not ortalamasına katılan derslerden başarısız olan öğrencilere dönem sonunda bir bütünleme sınav hakkı verilir. Sınavlar; yazılı, sözlü, yazılı-sözlü ve uygulamalı yapılabilir. Sınavların hangi şekilde yapılacağına, ilgili anabilim dalı/dallarının görüşü alınarak, Fakülte Kurulu karar verir. Bu sınavların yapılacağı yer ve tarihler Dekanlık tarafından belirlenir ve sınavlardan en az 15 gün önce ilân edilir. Öğrenciler sınava ilân edilen gün, saat ve yerde girmek, kimlik belgeleri ile istenebilecek diğer belgeleri yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Bir dersin final/bütünleme sınavından sonra öğrencinin o dersten başarılı sayılabilmesi için, ara sınav/sınavlar not ortalamasının %40’ı ile final/bütünleme sınav notunun %60’ının toplamı dikkate alınarak, 100 puan üzerinden en az 60 puan alması gerekir ve harf notu olarak verilir. Uygulaması olan derslerin sınavları teorik ve/veya pratik olarak yapılabilir. Uygulama sınavından alınan notun ara sınav, final ve bütünleme sınavı notuna katkı oranı ilgili anabilim dalı tarafından belirlenir. Derslerden alınan notların değerlendirmesi aşağıdaki tabloya göre yapılır. 

Puan

 Harfli Notu

 Katsayı

 Başarı Durumu

 90-100

 AA

 4.00

 Başarılı

 80-89

 BA

 3.50

 Başarılı

 70-79

 BB

 3.00

 Başarılı

 65-69

 CB

 2.50

 Başarılı

 60-64

 CC

 2.25

 Başarılı

 50-59

 DD

 2.00

 Başarısız

 30-49

 FD

 1.00

 Başarısız

 0-29

 FF

 0.00

 Başarısız

 

Ağırlıklı not ve genel ağırlıklı not ortalaması; Bir dersin ulusal kredisi ile o dersten alınan notun katsayısının çarpımı o dersin ağırlıklı notudur.

Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO), öğrencinin fakültenin eğitim-öğretim döneminin başlamasından itibaren aldığı bütün derslerin ağırlıklı notlarının toplamının aynı derslerin ulusal kredilerinin toplamına bölünmesi ile elde edilir. GANO hesaplamasında öğrencinin tekrar ettiği derslerden aldığı son notu dikkate alınır. GANO her yarıyıl sonunda yeniden hesaplanır.

Eğitim Öğretim Metotları

Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ *

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Özel Destek / Yapısal Örnekler

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Rol Yapma / Drama

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, özel donanım

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Küçük Grup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha / Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme / Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri / Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Bilgi birikimi ve deneyimiyle ayırıcı tanı yapabilir, çözüm üretebilir ve uygun sağaltım yöntemlerini kullanabilir
2-Çiftlik yönetimi ile ilgili problemleri saptama, tanımlama formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçme ve uygulama becerisini kazanır
3-Disiplinler arası ekip çalışması yapabilme becerisini kazanır
4-Etkin yazılı ve sözlü iletişim becerisi kazanır, yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
5-Hastalıklara ilgili olarak acil müdahale yapabilir, suni tohumlama, biyoteknoloji, doğum, operasyon ve tedavi etme becerilerini kazanır
6-Hayat boyu öğrenimin önemini kavrama ve uygulama becerisi, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri izleyebilme, kendini sürekli olarak yenileyebilme ve yenilikleri aktarabilme becerisini kazanır
7-Hayvan sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
8-Hayvansal üretim uygulamaları için gerekli olan modern teknik araçları seçme ve kullanma becerisini kazanır
9-Hayvan yetiştirme ve beslenme ilkeleri ile hayvan ıslahı konularında yeterli bilgi ve deneyim kazanır
10-Her türlü bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ile diğer bilgi kaynaklarını etkin kullanabilme becerisini kazanır
11-Karşılaştırmalı olarak hayvan vücudunun gelişimi, yapısı ve işleyişini bilme becerisini kazanır
12-Mesleki açıdan her türlü proje yapma ve yürütebilme yeteneği, hayvancılık sektöründe çalışanların sağlığı ve iş güvenliği konularında bilinç oluşturabilme, hayvansal üretim uygulamalarının hukuksal sonuçları hakkında farkındalık yaratabilme becerisini kazanır
13-Meslektaşları, diğer meslek mensupları, hasta sahibi ve işverenler ile iyi iletişim kurabilir
14-Veteriner hekimliği mesleği ile ilgili mesleki ve etik sorumluluk bilincini kazanır
15-Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı, gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
16-Veteriner hekimlik ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleğin icrasını bu mevzuata göre yapar
17-Veteriner Hekimlik mesleğinin her alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
18-Yeterli klinik ve laboratuvar bilgi birikimi ve becerisi kazanır, elde ettiği verileri değerlendirebilir

Müfredat

Veteriner Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ANT105 Anatomi I 3 4 10
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
BYF101 Biyofizik 1 0 2
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
MEB101 Medikal Biyoloji 1 0 3
OİK103 Organik-İnorganik Kimya 2 0 3
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
VHT101 Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji 1 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli veterinerlik 1 sınıf güz dönemi seçmeli dersleri() 2
HEF102 Hayvanlarda Egzersiz Fizyolojisi 1 0 1
İHB101 İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi 1 0 1
İSP 102 İstatistik Paket Programları 1 0 1
LHA102 Laboratuvar Hayvanları Anotomisi 1 0 1
VMT101 Medikal Terminoloji 1 0 1
LMİ129 Mesleki İngilizce I 1 0 2
VETMBT101 Mikroskop Bilgisi ve Teknikleri 1 0 1
VEB101 Veteriner Biyoteknoloji 1 0 1
Seçmeli Üniversite Genel Seçmeli Dersler() 3
İHB103 İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi 1 0 3
KHS303 Kalıntı ve Halk Sağlığı 1 0 3
VMT103 Medikal Terminoloji 1 0 3
Toplam AKTS: 33

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ANT106 Anatomi II 3 4 11
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
BİS102 Biyoistatistik 1 2 2
EMB102 Embriyoloji 1 0 1
GEN102 Genetik 1 0 1
HİS102 Histoloji I 2 2 3
TBT006 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı 2 2 3
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli Üniversite Genel Seçmeli Dersler() 3
APT304 Apiterapi 1 0 3
VMF104 Medikal Fotoğrafçılık 1 1 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 63

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ANT201 Anatomi III 1 1 4
BYK201 Biyokimya I 2 2 5
FİZ201 Fizyoloji I 2 2 5
HİS204 Histoloji II 2 2 5
İML204 İmmunoloji 2 0 4
YHT201 Yem Hijyeni ve Teknolojisi 2 2 5
Seçmeli Veterinerlik 2 sınıf Güz Dönemi Seçmeli Dersler() 2
ADY201 Araştırma ve Deneme Yöntemleri 1 0 1
AY201 Arı Yetiştiriciliği 1 0 1
VETESF201 Egzotik ve Süs Hayvanları Fizyolojisi 1 0 1
HYK201 Hayvan Kurtarma 1 0 1
HYT201 Hayvan Yetiştiriciliği ve Temel Bilgileri 1 0 1
LMİ121 Mesleki İngilizce III 1 0 1
MGB201 Moleküler Genetik ve Biyoteknoloji 1 0 1
PHY201 Pet Hayvanları Yetiştiriciliği 1 0 1
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ARI 204 Arı Hastalıkları 1 1 4
BYK202 Biyokimya II 2 2 4
FİZ202 Fİzyoloji II 3 2 5
GNP202 Genel Parazitoloji 1 0 2
HYD202 Hayvan Davranışları 1 0 2
HYR202 Hayvan Refahı 1 0 2
MKB202 Mikrobiyoloji I 2 2 3
PAT202 Patoloji I 1 2 3
VİR203 Viroloji I 2 2 3
Seçmeli Veterinerlik 2 sınıf Bahar Dönemi Seçmeli Dersler() 2
VETEHA202 Egzotik Hayvanlar Anatomisi 1 0 1
HYB202 Hayvan Yetiştiriciliğinde Biyogüvenlik 1 0 1
HBK202 Hücre Kültürü ve Biyoteknolojisi 1 1 1
VETKH202 Kanatlı Histolojisi 1 0 1
LHY202 Labaratuvar Hayvanları Yetiştiriciliği 1 0 1
VMF102 Medikal Fotoğrafçılık 1 1 1
LMİ122 Mesleki İngilizce IV 1 0 1
MİK202 Mikoloji 1 1 1
VİE501 Viral Epidemiyoloji 1 0 1
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

3. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ART301 Arthropodoloji 1 2 3
FAR301 Farmakoloji I 1 2 3
HEL301 Helmintoloji 2 2 4
MKB301 Mikrobiyoloji II 2 2 4
PAT301 Patoloji II 2 2 4
PAT301 Patoloji II 2 2 4
PRO301 Protozooloji 2 2 4
VİR301 Viroloji 2 0 3
ZOT301 Zootekni I 2 2 3
Seçmeli veterinerlik 3 sınıf güz dönemi seçmeli dersleri() 2
AÜB301 Arı Ürünleri ve Biyoteknolojisi 1 0 1
KHS301 Kalıntı ve Halk Sağlığı 1 0 1
LMİ123 Mesleki İngilizce V 1 0 1
VETSRA301 Serbest Radikaller ve Antioksidanlar 1 0 1
VİA301 Viral Aşılar 1 0 1
YHE301 Yaban Hayatı ve Ekoloji 1 0 1
Toplam AKTS: 34

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
DHG302 Dış Hastalıklara Giriş 1 0 1
FAR302 Farmakoloji II 2 2 5
HBH302 Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları 2 2 5
HYI302 Hayvan Islahı 1 0 3
İHG302 İç Hastalıklara Giriş 1 0 1
KLU302 Klinik Uygulamalar I 0 4 3
PAT302 Patoloji III 2 2 5
ZOT302 Zootekni II 2 2 5
Seçmeli veterinerlik 3 sınıf bahar dönemi seçmeli dersleri() 2
APT302 Apiterapi 1 0 1
BAZ302 Bakteriyal Zoonozlar 1 1 1
CDT302 Cerrahide Dikiş Materyelleri ve Dikiş Uygulama Teknikleri 1 1 1
ÇİY302 Çiftlik Yönetimi 1 0 1
ENA302 Enstrumantel Analizler 1 0 1
HAH302 Hayvan Barınakları ve Hijyen 1 0 1
LMİ124 Mesleki İngilizce VI 1 0 1
VİZ302 Viral Zoonozlar 1 0 1
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 64

4. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
CER401 Cerrahi I 2 0 3
DBJ401 Doğum Bilgisi ve Jinekoloji I 1 0 2
FAR401 Farmakoloji III 2 0 3
HİE401 Hayvancılık İşletme Ekonomisi 1 0 1
KHH401 Kanatlı Hayvan Hastalıkları 2 2 3
KLA401 Klinik Anatomi 1 0 1
KLB401 Klinik Biyokimya 1 0 1
KLU401 Klinik Uygulamalar II 0 8 5
NRY401 Nekropsi ve Rapor Yazma 1 2 2
RİH401 Ruminant İç Hastalıkları 4 0 4
SÜT401 Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi 1 2 3
Seçmeli Veterinerlik 4 sınıf güz dönemi seçmeli dersleri() 2
VETAVG401 Adli Veteriner Genetik 1 0 1
LHH401 Laboratuvar Hayvanları İç Hastalıkları 1 0 1
LMİ125 Mesleki İngilizce VII 1 0 1
OHH401 Organik Hayvan Yetiştiriciliği 1 0 1
PBT401 Pansuman ve Bandaj Uygulama Teknikleri 1 1 1
SER401 Seroloji 1 1 1
VETVHİ401 Veteriner Hekimlikte İletişim Becerileri 1 0 1
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ANR403 Anesteziyoloji-Reanimasyon 1 0 1
CER404 Cerrahi II 2 0 2
DBJ406 Doğum Bilgisi ve Jinekoloji II 2 0 2
EMT402 Et Muayene ve Et Ürünleri Teknolojisi 2 2 3
KLU408 Klinik Uygulamalar III 0 8 4
KİH402 Köpek ve Kedilerin İç Hastalıkları 4 0 4
RAD404 Radyoloji 1 0 1
STJ404 Staj 0 2 5
SÜH402 Su Ürünleri Ve Hastalıkları 1 2 2
TÇB402 Toksikoloji ve Çevre Bilimi 2 2 3
VHS402 Veteriner Hekimlikte Halk Sağlığı 1 0 1
Seçmeli Veterinerlik 4 sınıf bahar dönemi seçmeli dersleri() 2
GGV001 Gıda Güvenliği 1 1 1
MAY402 Manda Yetiştiriciliği 1 0 1
LMİ126 Mesleki İngilizce VIII 1 0 1
VETMHB402 Metabolik Hastalıkların Biyokimyası 1 0 1
REN402 Reproduktif Endokrinoloji 1 0 1
RPU001 Reproduktif Ultrasonografi 1 1 1
RKH402 Ruminantlarda Koruyucu Hekimlik ve Sürü Sağlığı 1 0 1
VETMBT404 Yerli Hayvan Gen Kaynakları 1 0 1
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

5. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
AİH501 Atların İç Hastalıkları 1 0 2
AYK501 Ayak Hastalıkları 1 0 2
CER501 Cerrahi III 1 0 2
DBJ501 Doğum ve Jinekoloji III 2 0 3
DST501 Dölerme Suni Tohumlama ve Androloji 2 0 3
EPD501 Epidemiyoloji ve Koruyucu Veteriner Hekimliği 1 0 2
GHK501 Gıda Hijyeni ve Kontrolu 2 2 3
KLU501 Klinik Uygulamalar IV 0 8 5
ORT501 Ortopedi ve Travmatoloji 2 0 2
VAT501 Veteriner Adli Tıp 1 0 2
VHM501 Veteriner Hekimliği Mevzuatı ve Etik 1 0 2
Seçmeli Veterinerlik 5.sınıf güz dönemi seçmeli dersler() 2
COT501 Cerrahide Önemli Operasyon Teknikleri 1 1 2
JAM501 Jinekolojik Acil Müdahale 1 0 1
KLF501 Klinik Farmakoloji 1 0 1
VETKF501 Klinik Fizyoloji 1 0 1
LMİ127 Mesleki İngilizce IX 1 0 1
RBY501 Reproduktif Biyoteknoloji 1 0 1
VETUG501 Uygulamalı Girişimcilik 1 1 1
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
Seçmeli 10. yarıyıl Zorunlu Seçmeli Grubu() 30
INT505 Gıda Hijyen ve Teknoloji Alanı 15 15 30
INT504 Hayvansal Üretim Alanı 15 15 30
INT503 Klinik Alan 15 15 30
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

Ders & Program Çıktıları Matrisi

ANT105 Anatomi I
#
525535453553452555
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
344544334444333333
344544334444333333
344544334444333333
344544334444333333
344544334444333333
344544334444333333
344544334444333333
344544334444333333
344544334444333333
BYF101 Biyofizik
#
151215545242422111
151215545242422111
151215545242422111
KRYP01 Kariyer Planlama
#
112214111211221111
112214111211221111
112214111211221111
112214111211221111
112214111211221111
112214111211221111
MEB101 Medikal Biyoloji
#
211111211111211112
OİK103 Organik-İnorganik Kimya
#
323233213424342232
TDİ101 Türk Dili I
#
311411111311111111
311411111311111111
311411111311111111
311411111311111111
VHT101 Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji
#
111112211111251411
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
511111111111111111
511111111111111111
511111111111111111
511111111111111111
511111111111111111
511111111111111111
511111111111111111
511111111111111111
511111111111111111
İHB101 İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi
#
414415313451341441
414415313451341441
414415313451341441
414415313451341441
LHA102 Laboratuvar Hayvanları Anotomisi
#
000000000000000000
000000000000000000
VMT101 Medikal Terminoloji
#
223322222322222222
LMİ129 Mesleki İngilizce I
#
111314111511311111
İHB103 İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi
#
414415313451341411
414415313451341411
414415313451341411
414415313451341411
KHS303 Kalıntı ve Halk Sağlığı
#
243214444323355544
243214444323355544
243214444323355544
243214444323355544
243214444323355544
243214444323355544
VMT103 Medikal Terminoloji
#
223322222322222222
ANT106 Anatomi II
#
214515111554111111
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
324325222524554342
324325222524554342
324325222524554342
324325222524554342
BİS102 Biyoistatistik
#
332313111411321121
332313111411321121
332313111411321121
332313111411321121
332313111411321121
332313111411321121
EMB102 Embriyoloji
#
223213221452121122
223213221452121122
223213221452121122
223213221452121122
GEN102 Genetik
#
323212353212232224
HİS102 Histoloji I
#
211111111151111113
211111111151111113
211111111151111113
TBT006 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı
#
113515111511311111
113515111511311111
113515111511311111
TDİ102 Türk Dili II
#
111212111211111111
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce)
#
111411111111111111
111411111111111111
111411111111111111
111411111111111111
111411111111111111
111411111111111111
APT304 Apiterapi
#
000000000000000000
VMF104 Medikal Fotoğrafçılık
#
344323222333333232
344323222333333232
344323222333333232
344323222333333232
ANT201 Anatomi III
#
515314111451111133
BYK201 Biyokimya I
#
323324433333343432
FİZ201 Fizyoloji I
#
515424224511222111
HİS204 Histoloji II
#
324414221553221123
İML204 İmmunoloji
#
323343321411324255
323343321411324255
323343321411324255
323343321411324255
YHT201 Yem Hijyeni ve Teknolojisi
#
415423554544445545
VETESF201 Egzotik ve Süs Hayvanları Fizyolojisi
#
555514433344451353
555514433344451353
555514433344451353
555514433344451353
HYK201 Hayvan Kurtarma
#
455555554455555252
455555554455555252
HYT201 Hayvan Yetiştiriciliği ve Temel Bilgileri
#
212112133331122111
212112133331122111
212112133331122111
212112133331122111
LMİ121 Mesleki İngilizce III
#
415415111412411431
PHY201 Pet Hayvanları Yetiştiriciliği
#
112111231131551121
112111231131551121
ARI 204 Arı Hastalıkları
#
000000000000000000
BYK202 Biyokimya II
#
212113111211111115
FİZ202 Fİzyoloji II
#
515424222451221111
515424222451221111
515424222451221111
515424222451221111
515424222451221111
515424222451221111
515424222451221111
515424222451221111
515424222451221111
GNP202 Genel Parazitoloji
#
311215211512115233
311215211512115233
311215211512115233
311215211512115233
311215211512115233
311215211512115233
HYD202 Hayvan Davranışları
#
131111143222221111
HYR202 Hayvan Refahı
#
115121522111155553
115121522111155553
115121522111155553
MKB202 Mikrobiyoloji I
#
434224421223334234
434224421223334234
434224421223334234
434224421223334234
434224421223334234
PAT202 Patoloji I
#
535424332543553554
535424332543553554
535424332543553554
535424332543553554
535424332543553554
535424332543553554
535424332543553554
VİR203 Viroloji I
#
544241511121134114
VETEHA202 Egzotik Hayvanlar Anatomisi
#
525424522452452255
HYB202 Hayvan Yetiştiriciliğinde Biyogüvenlik
#
122112551115455421
122112551115455421
122112551115455421
122112551115455421
VMF102 Medikal Fotoğrafçılık
#
344323222333333232
344323222333333232
344323222333333232
344323222333333232
LMİ122 Mesleki İngilizce IV
#
111151511411111111
VİE501 Viral Epidemiyoloji
#
312111411511111111
ART301 Arthropodoloji
#
433143431213123134
FAR301 Farmakoloji I
#
533333531512222344
533333531512222344
533333531512222344
533333531512222344
533333531512222344
533333531512222344
533333531512222344
533333531512222344
533333531512222344
533333531512222344
HEL301 Helmintoloji
#
514245511512443245
MKB301 Mikrobiyoloji II
#
453454543324445545
453454543324445545
453454543324445545
453454543324445545
453454543324445545
PAT301 Patoloji II
#
335434333543333355
335434333543333355
335434333543333355
335434333543333355
PAT301 Patoloji II
#
333333335555444433334444333333333333555544443333333333333333333355555555
333333335555444433334444333333333333555544443333333333333333333355555555
333333335555444433334444333333333333555544443333333333333333333355555555
333333335555444433334444333333333333555544443333333333333333333355555555
PRO301 Protozooloji
#
525225532512355135
525225532512355135
525225532512355135
525225532512355135
VİR301 Viroloji
#
554354541445445444
ZOT301 Zootekni I
#
455555554455555252
455555554455555252
AÜB301 Arı Ürünleri ve Biyoteknolojisi
#
222323242332343222
KHS301 Kalıntı ve Halk Sağlığı
#
243214444323355544
243214444323355544
243214444323355544
243214444323355544
243214444323355544
243214444323355544
VİA301 Viral Aşılar
#
554355411141443334
YHE301 Yaban Hayatı ve Ekoloji
#
214112111212211231
214112111212211231
214112111212211231
DHG302 Dış Hastalıklara Giriş
#
111131111111311133
FAR302 Farmakoloji II
#
514111111111311113
514111111111311113
514111111111311113
514111111111311113
514111111111311113
514111111111311113
514111111111311113
514111111111311113
HBH302 Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları
#
554214545243341345
554214545243341345
554214545243341345
554214545243341345
554214545243341345
554214545243341345
554214545243341345
554214545243341345
554214545243341345
HYI302 Hayvan Islahı
#
232112155111221121
İHG302 İç Hastalıklara Giriş
#
050005555050000055
005000000005550000
000000000500000000
500550000000005500
KLU302 Klinik Uygulamalar I
#
541151411111431145
PAT302 Patoloji III
#
535433322443332234
535433322443332234
535433322443332234
535433322443332234
ZOT302 Zootekni II
#
434443444434434444
APT302 Apiterapi
#
554554554154554554
BAZ302 Bakteriyal Zoonozlar
#
445435542334534455
445435542334534455
445435542334534455
445435542334534455
445435542334534455
CDT302 Cerrahide Dikiş Materyelleri ve Dikiş Uygulama Teknikleri
#
513255311421353241
ENA302 Enstrumantel Analizler
#
213111111311331115
213111111311331115
213111111311331115
213111111311331115
213111111311331115
213111111311331115
HAH302 Hayvan Barınakları ve Hijyen
#
442323444423224322
442323444423224322
CER401 Cerrahi I
#
515554541544532233
DBJ401 Doğum Bilgisi ve Jinekoloji I
#
554545545545554455
FAR401 Farmakoloji III
#
433234433422444244
HİE401 Hayvancılık İşletme Ekonomisi
#
232214242113322242
232214242113322242
KHH401 Kanatlı Hayvan Hastalıkları
#
443454543454555454
443454543454555454
443454543454555454
443454543454555454
443454543454555454
443454543454555454
KLA401 Klinik Anatomi
#
500000000000000000
KLB401 Klinik Biyokimya
#
441333212232432215
KLU401 Klinik Uygulamalar II
#
444143332242432245
NRY401 Nekropsi ve Rapor Yazma
#
335433333333333333
335433333333333333
335433333333333333
335433333333333333
335433333333333333
335433333333333333
335433333333333333
335433333333333333
335433333333333333
335433333333333333
RİH401 Ruminant İç Hastalıkları
#
554353521323542355
554353521323542355
554353521323542355
554353521323542355
SÜT401 Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
#
544415111514555555
VETAVG401 Adli Veteriner Genetik
#
333313334341111341
LHH401 Laboratuvar Hayvanları İç Hastalıkları
#
555555555555555555
555555555555555555
555555555555555555
PBT401 Pansuman ve Bandaj Uygulama Teknikleri
#
513155511533553235
SER401 Seroloji
#
554415554154445545
554415554154445545
554415554154445545
554415554154445545
VETVHİ401 Veteriner Hekimlikte İletişim Becerileri
#
214312111111531211
214312111111531211
214312111111531211
ANR403 Anesteziyoloji-Reanimasyon
#
515235111513451355
515235111513451355
515235111513451355
515235111513451355
515235111513451355
515235111513451355
515235111513451355
CER404 Cerrahi II
#
515554541544532233
DBJ406 Doğum Bilgisi ve Jinekoloji II
#
000000000000000000
000000000000000000
000000000000000000
000000000000000000
EMT402 Et Muayene ve Et Ürünleri Teknolojisi
#
545414231313145344
545414231313145344
545414231313145344
545414231313145344
545414231313145344
545414231313145344
545414231313145344
545414231313145344
KLU408 Klinik Uygulamalar III
#
444144441414444344
KİH402 Köpek ve Kedilerin İç Hastalıkları
#
050005555050000055
005000000005550000
000000000500000000
500550000000005500
RAD404 Radyoloji
#
514335321554555355
514335321554555355
514335321554555355
514335321554555355
514335321554555355
514335321554555355
STJ404 Staj
#
545354555545555555
SÜH402 Su Ürünleri Ve Hastalıkları
#
334344555454544444
334344555454544444
334344555454544444
334344555454544444
TÇB402 Toksikoloji ve Çevre Bilimi
#
525325432513534255
VHS402 Veteriner Hekimlikte Halk Sağlığı
#
455414341314545343
GGV001 Gıda Güvenliği
#
555435555535555544
VETMHB402 Metabolik Hastalıkların Biyokimyası
#
444444444444444444
RPU001 Reproduktif Ultrasonografi
#
454134452131111124
454134452131111124
454134452131111124
454134452131111124
RKH402 Ruminantlarda Koruyucu Hekimlik ve Sürü Sağlığı
#
555555555555555555
AİH501 Atların İç Hastalıkları
#
555353542323533355
555353542323533355
555353542323533355
555353542323533355
AYK501 Ayak Hastalıkları
#
555555553545553355
CER501 Cerrahi III
#
541144333333411123
DBJ501 Doğum ve Jinekoloji III
#
142153541131111134
142153541131111134
142153541131111134
142153541131111134
142153541131111134
142153541131111134
DST501 Dölerme Suni Tohumlama ve Androloji
#
555254355332242245
555254355332242245
555254355332242245
555254355332242245
555254355332242245
555254355332242245
555254355332242245
EPD501 Epidemiyoloji ve Koruyucu Veteriner Hekimliği
#
443433443334345545
443433443334345545
443433443334345545
443433443334345545
GHK501 Gıda Hijyeni ve Kontrolu
#
534415551414335335
534415551414335335
534415551414335335
534415551414335335
534415551414335335
534415551414335335
534415551414335335
534415551414335335
KLU501 Klinik Uygulamalar IV
#
444143332242432245
ORT501 Ortopedi ve Travmatoloji
#
511111511141311144
VAT501 Veteriner Adli Tıp
#
335324522335552553
335324522335552553
335324522335552553
335324522335552553
335324522335552553
335324522335552553
VHM501 Veteriner Hekimliği Mevzuatı ve Etik
#
315515111511151551
JAM501 Jinekolojik Acil Müdahale
#
555455553545555455
555455553545555455
555455553545555455
555455553545555455
KLF501 Klinik Farmakoloji
#
514315311311411134
514315311311411134
514315311311411134
514315311311411134
514315311311411134
VETKF501 Klinik Fizyoloji
#
555313434343453544
555313434343453544
555313434343453544
LMİ127 Mesleki İngilizce IX
#
214514111111431341
RBY501 Reproduktif Biyoteknoloji
#
345215252443342545
345215252443342545
345215252443342545
VETUG501 Uygulamalı Girişimcilik
#
045024002525553504
040000200500003550
040404220000550550
505424200520550500
INT505 Gıda Hijyen ve Teknoloji Alanı
#
514315541433445455
514315541433445455
514315541433445455
514315541433445455
514315541433445455
514315541433445455
514315541433445455
514315541433445455
INT504 Hayvansal Üretim Alanı
#
253113455211322131
253113455211322131
253113455211322131
INT503 Klinik Alan
#
541151411111431145