2022-06-16

2021-2022 Akademik Yılı 4. Dönem Mezuniyet ve Yemin Töreni Gerçekleştirildi.



 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılı 4. Dönem Mezuniyet ve Yemin Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Rektörlük konferans salonunda düzenlenen törene Tekirdağ NKÜ Rektör V. Sayın Prof. Dr. Bülent EKER, Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Dekanımız Sayın Prof. Dr. Nuri ALTUĞ, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Gürel PEKKAN, İl Tarım ve Orman Müdürü Veteriner Hekim Sayın Oktay ÖCAL, Trakya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası başkanı Veteriner Hekim Sayın Uğur Cengiz ÇAKIR ve ekip arkadaşları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personelimiz, velilerimiz ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından, mezuniyet töreni açılış konuşmalarına geçildi.

Fakülte Dekanımız Sayın Prof. Dr. Nuri ALTUĞ, protokol ve katılımcıları selamlayarak bu özel mezuniyet gününün pozitif enerjisinin ömür boyu üzerinizde ve unutulmaz olması temennisiyle konuşmalarına başladı. Her ayrılığın doğasında "hüzün" kaçınılmazdır ve biz bugün burada sizlerden ayrılmanın hüznü içerisindeyiz.  Sizlerle birlikte bir beş yılımızı, emeğimizi ve göz nurumuzu daha uğurluyoruz. Hz. Mevlana’nın şu sözünü unutmayın: "Kabuğu kırılan sedef üzüntü vermesin sana, içinde inci vardır". Bugün burada kabuğunuzu kırarak hayatınıza yepyeni bir başlangıç yapıyorsunuz. Veteriner Hekimlik şuurunu kazanmak, bu mesleğin idrakine varmak ise diplomaların ötesinde "Derdini Anlatamayan Canları Tedavi Etmek ve Kurtarmak " müthiş bir olaydır. Bu bağlamda Veteriner Hekimlik mesleğini şerefle ve onurla temsil eden, başta Milli Şairimiz Veteriner Hekim Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, COVİD 19 pandemi sürecinde Turkovac aşısını geliştirerek patentini bilabedel devlete devreden Veteriner Hekim Prof. Dr. Aykut ÖZDARENDELİ’ye tüm Veteriner Hekim Şehit ve Gazilerimize, adını sayamayacağım diğer Veteriner Hekim Bilim İnsanlarımıza ve fakültemizde fedakârca görev yapan tüm Öğretim Üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek devam etti.

Meslektaşlarımız artık Trakya Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına dağılıp göreve başlamaya hazır. Bu kutsal mesleği yapmak için sabırsızlanıyorsunuz. Artık derde deva hastaya şifa olma zamanı, tek sağlık konseptinde hayvan sağlığı, insan sağlığı ve çevre sağlığına katkı sunma günüdür. Hedeflerinizi belirleyin ve hedeflerinize doğru ilerleyin. Bu süreçte önünüze bir sürü engeller çıkacak ve zorluklarla karşılaşacaksınız. Bu zorluklara dikkat çekmek amacıyla Dünya Veteriner Hekimleri Birliği ile Küresel Hayvan Sağlığı Birliği tarafından 2022 yılının teması “Veteriner Hekimin Zorluklarla Mücadele Gücünün Artırılması” olarak açıklanmıştır. Size düşen bu engelleri ve zorlukları aşmak için elinizden gelen azami çabayı göstermek ve yılmamaktır.

Fakülte dekanımız konuşmalarını “mezun olacak öğrencilere önce kendinize, sonra ailenize, vatanınıza, milletinize ve tüm insanlığa faydalı bireyler olacağınızı ümit ediyor, hepinizi teker teker tebrik ediyor, yolunuzun her daim açık olmasını ve hayat boyu başarılı olmanızı diliyor, bu başarıda daima yanınızda olan, destek veren başta aileleriniz ve arkadaşlarınız olmak üzere, tüm fakülte akademik ve idari personelimizi tebrik ediyorum” diyerek sonlandırdı.

Mezun olan öğrencileri temsilen konuşmasını gerçekleştiren Dönem Birincisi Veteriner Hekim İlgi GÜNEL “Tüm arkadaşlarımız adına eğitim hayatımızda emeği geçen hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Trakya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Sayın Uğur Cengiz ÇAKIR, konuşmalarında meslek odası olarak daima yeni mezun arkadaşlarımızın yanında olacaklarını, Veteriner Hekimlerin hayvan sağlığı yanında aynı zamanda halk sağlığına da hizmet verdiğini, hayvanların doğumdan sofraya kadar Veteriner Hekimlerin görev alanında ve kontrolünde olduğunu, mesleki kanunlara hâkim olmanın önemli olduğunu ve mesleğimizin geniş bir istihdama sahip olduğunu belirterek mezun olan öğrencilere başarılar diledi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay OCAL ise; kendisinin de Veteriner Hekim olduğunu belirterek, gerçek hayatın mezun olduktan sonra başladığını, kamudaki Veteriner Hekimlerin vatandaşla daha fazla muhatap olduğunu, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununda meslek gruplarının görevleri ile ilgili kısmın dikkatle incelenmesi gerektiğini, Veteriner Hekimlerin koruyucu hekimlikte önemli rol aldıklarını, mezunların tek bir alana odaklanmamasını her sektörde çalışılabileceklerini, hayvan sağlığı olmadan insan sağlığı olamayacağına vurgu yaparak, daima iyiyi, güzeli ve doğru olanı yapmalarını, etik ilkelere uymalarını, diğer meslekler ile mesleğimizin mukayese edilmesinin doğru olmadığını belirterek yeni mezunlara ve ailelerine hayırlı olması temennisiyle sözlerini tamamladı.

Rektör V. Sayın Prof. Dr. Bülent EKER, rektörümüz sayın Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ’in selamlarını ileterek “O kadar çiçek var ki çiçekler içerisinde gül başka, o kadar meslek var ki meslekler içerisinde Veteriner Hekimlik bambaşka” diyerek konuşmasına başladı. Mezun olan öğrencilerimizin ailelerinin eğitim sürecinde gösterdikleri fedakârlıklara değinerek, üniversitemize emanet ettikleri gençlere sahip çıkıldığını, imkanlar ölçüsünde en iyi şekilde yetiştirilmeye çalışıldığını, mezuniyet sonrasında da her daim destek olunacağını bildirdi. Kendisini örnek göstererek, dili olan ancak konuşamayan bir hayvanla temasa geçtikten sonra hayatının değiştiğini, toplumda bir hayvana bir insan kadar değer verildiğini anılarıyla dile getirdiler. En küçüğünden en büyüğüne kadar her bir canlı eğer sizinle aynı ortamı paylaşıyorsa ortamda onların da haklarının olduğunu ve bu hakların gasp edilmemesi gerektiğini ifade ettiler. Karşılıklı sevgi ve saygının hâkim olduğu, parlak gelecek günlere Veteriner Hekimlerle birlikte el ele diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından, 4. Dönem Birincisi Veteriner Hekim İlgi GÜNEL tarafından mezuniyet kütüğüne isimliği çakıldı.

Dereceye giren Dönem Birincisi Veteriner Hekim İlgi GÜNEL, İkinciler Veteriner Hekim Havva Nur ÇAĞIRAN ve Veteriner Hekim İsmail GÜZEL ile Üçüncü Veteriner Hekim Şener DARICI’ya ödülleri ve mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Mezun olan diğer öğrencilerimize mezuniyet belgeleri fakülte öğretim üyeleri tarafından takdim edildikten sonra tüm mezunlarımız sahnede “Veteriner Hekim Andı”nı hep birlikte okuyarak yemin töreni gerçekleştirildi.

Geleneksel kep atma töreni ile mezuniyet programı son buldu.