2022-06-09

Fakültemizde Yangın Tatbikatı yapıldı.

İSG Koordinatörü N. Ayaz KARABULUT ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nuri ALTUĞ tarafından organize edilen yangın tatbikatına çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Gerçekleştirilen uygulamalı yangın tatbikatında belirlenmiş senaryo gereği, deprem uyarı sesi ile birlikte binada bulunan tüm personel acil çıkış kapılarından hızlı bir şekilde binayı tahliye ederek toplanma alanına gitti. Depremde yara alan bir personel ise acil yardım ekiplerinin müdahalesi ile sedyeyle taşınarak binadan tahliye edildi. Binada başka yaralı olmadığının anlaşılması ve çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından tatbikat tamamlandı.

Tatbikat öncesi ve sonrasında İSG Koordinatörü N. Ayaz KARABULUT ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nuri ALTUĞ, acil durumların meydana gelmesi halinde uyarı verme, arama, kurtarma, tahliye, haberleşme ve ilk yardım gibi konularda bilgilendirmede bulundu.