2022-04-21

Ukrayna Yükseköğretim Kurumlarında Eğitim Gören Öğrencilerin Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları



 

Ukrayna Yükseköğretim Kurumlarında Eğitim Gören Öğrencilerin Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

Adı Soyadı Başvuru Sonucu
B***u İ*****N Kabul edilmedi
A*a T******R Kabul edilmedi
S****n E****N Kabul edilmedi

 

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Öğrenciler ile Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Ülkemizdeki Yükseköğretim Kurumlarına Yatay Geçişleri ve Özel Öğrencilik İşlemleri” ile “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ukrayna Yükseköğretim Kurumlarında Eğitim Gören Öğrencilerin Yatay Geçiş/Özel Öğrencilik İşlemleri Uygulama Esasları” doğrultusunda belirlenen aşağıdaki kriterlere göre değerlendirilmiştir. 

  1. Kayıt yılındaki ÖSYS/YKS’ye girmiş olmaları ve ÖSYS/YKS’de başarı sırası aranmayan alanlarda, Türkiye’de ilgili yıldaki eşdeğer diploma programlarının en düşük taban puanına sahip olma şartını sağlamaları gerekir.
  2. Ukrayna’daki diploma programına uluslararası sınav (SAT1, ACT, Abitur, Fransız Bakaloryası, GCE A Level Sertifikası, Uluslararası Bakalorya (International Baccalaureat IB, Avusturya Matura Diploması (Matura Reifezeugnis), İtalya Maturita Diploması (Diploma di Maturita) sonucu ile kayıt yaptırmış olan Türk ve yabancı öğrencilerin, Türkiye’de yatay geçiş başvurusunda bulunacağı program için başvurduğu ünivertenin ilgili yılda kabul ettiği uluslararası sınav asgari puan şartını sağlamış olmaları gerekir.
  3. Ukrayna’da tanınan bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmış olan öğrenciler, kayıt yaptırdıkları yılın ÖSYM web sayfasında yer alan ÖSYS/YKS kılavuzları ile ilan edilen uluslararası sıralama kuruluşları listelerinde ilk binde olan yükseköğretim kurumlarının diploma programına sahip olması gerekir.